U trendu

Prozore nećete brisati nekoliko meseci: Operite ih ovako i zablistaće od čistoće

Pranje prozora za mnoge je prava muka, a beli tragovi i mrlje koje ostaju nakon pranja nisu nimalo lep prizor.

Sledeći saveti pomoći će vam da svoj pogled kroz prozor ponovno učinite lepim, bez ometanja. Ovo su tri glavna razloga zašto se mrlje s vaših prozora ne skidaju nakon pranja.

Najveća greška koju pravite, kažu stručnjaci, jeste to što prozore perete danju, odnosno kada ih obasja sunce. Naime, sunce vrlo brzo zagreje staklene površine, što znači da će se bilo koji proizvod koji nanesete na staklo trenutno osušiti pa ga nećete moći na vreme skinuti sa stakla, piše Jednaistina.info.

Osušeno sredstvo za čišćenje će ostati na staklu u obliku belih mrlja ili mutnih mrlja.

Savet: Operite prozore rano ujutro ili kasno uveče jer će se stakla do tada već ohladiti.

Brisanje prozora je završna faza pranja, tokom koje nastaju navedene komplikacije. Najveća greška koju pravimo je brisanje stakla kružnim pokretima. Ova tehnika je efikasna samo kod brisanja automobila, dok kod pranja staklenih površina ili ogledala nikako ne funkcioniše. Naime, brisanjem kružnim pokretima ruke prašinu i preostalu prljavštinu pokupljenu krpom vraćamo na obrisanu površinu, što uzrokuje stvaranje mrlja.

Savet: Najbolji pokret brisanja je onaj u obliku slova S, kojim se ruka postupno spušta prema dnu stakla, ne prelazeći dva puta preko istog mesta.

Kako bi uklonili svu prljavštinu s prozora, mnogi će staklenu površinu temeljno nakvasiti nekim sredstvom za čišćenje. Ali upravo je to najveća greška koju možete da uradite. Osim što se morate dvostruko više potruditi, ako sredstvo sa stakla ne skinete do kraja, kad se prozor osuši, na njemu će se pojaviti mutne mrlje.

Savet: Prozore je najbolje prati samo čistom vodom ili blagim deterdžentom u vrlo maloj količini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar