U trendu

Prva i osnovna stvar koju treba uraditi pri uređenju dnevne sobe

Kada uređujete od nule novu, ili preuređujete svoju dnevnu sobu, započinjete li s izborom boje zidova ili nameštajem? Dizajnerka enterijera Arlin Hernandez podelila je ono što smatra ključnim prvim korakom za planiranje sobe. To je važnije od postavljanja podne obloge ili rasvetnog tela, sve je u tome da započnete s onim kakvu atmosferu u sobi želite da stvorite.

Ne brinite o stilu, ne brinite o bojama, ne brinite o planu prostorije. Kako želite da se osećate kad stojite u prostoriji? Da li je to soba u kojoj želite da se opustite? Soba u kojoj želite da se svi vaši prijatelji satima smeju oko stola? Kad prepoznate taj faktor osećaja, mnogo je lakše donositi odluke o nameštaju.

Na primer, ako ste odlučili da soba daje energiju, izbegavajte tamne i zagasite boje, ako želite osećaj čistoće birajte minimalan broj komada nameštaja. Sidro može biti bilo šta, to mogu biti trendi tapete s uzorkom raskošne palete boja. Može biti i omiljena fotelja ili klub stočić oko kojeg se odigrava interakcija u dnevnom boravku.

Važno je da, kada odaberete sidro, oko njega gradite ostatak stilske priče imajući na umu početnu premisu – atmosferu kojom želite da prostorija odiše, piše Večernji.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar