Psiholog otkriva 2 laka trika: Evo kako da zapamtite gde ste ostavili ključeve!

Nekada nam se čini da kljućevi prosto propadnu u zemlju. Štaviše, često ih nesvesno spustimo negde, a njihov pronalazak može da traje celu večnost. Ioak, postoji način da poboljšate pamćenje i u svakom trenutku znate gde ste ostavili ključeve, napominje psiholog Nur Mubarak.

Koliko puta vam se desilo da ste negde zaturili ili izgubili ključeve? Prevrćete celu kuću, preturate po torbama, a od njih ni traga ni glasa…

Odredite im posebno mesto u kući i na privezak okačite nešto „svetleće“, nešto što privlači bojom, kaže psiholog. Posebno mesto za ključeve, prema Mubaraku, može da bude kuka koja je okačena na zidu, uz vrata i to posebno za ključeve.

„Ako nađete da ključ stoji na nekom drugom mestu, samo ga vratite. Posle nekoliko dana ćete razviti naviku i ova radnja će vam postati automastka“, objašnjava Mubarak.

Osim toga, kaže Mubarak, pomaže i da privezak bude svetlucav ili jarke nijanse – traka da bude na primer narandžaste, crvene, žute ili druge upadljive boje. A pomoći će i glomazni lanac, ističe Mubarak.

Dakle, prvo što treba da upamtite jeste da čim otključate vrata i uđete u kuću ili stan stavite ključeve na novoodređeno mesto (prethodno se zaključajte iznutra, ako vam je takođe to navika i osećate se sigurnije).

Budite uporni u nameri da ih stalno postavljate na odabrano mesto, bez obzira na to da li ste rasejani, pa završe negde gde ih ne očekujete.

Samo ponavljajte radnju i vremenom će vam postati rutina pa ćete znati gde ste ostavili ključeve, piše Mondo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.