U trendu

Punjač u utičnici nikako ne ostavljajte duže nego je to potrebno, ovo su 3 glavna razloga

Popularna kompanija Meyer‘s specijalizovana za grejanje, klimatizaciju, vodoinstalacijske i elektroinstalacijske radove, na svojoj internet stranici objavila je tri razloga za isključivanje punjača mobilnog iz utičnice. Iako je jednostavnije ostaviti ga u struji i sledeći put samo ga spojiti s telefonom, ponavljanje takve prakse može biti opasno, piše Jutarnji list.

Opasnost od požara

Jedna od najvećih opasnosti ostavljanja punjača uključenog u struju je opasnost od požara. Ako se punjač pregreje, postoji šansa da se nešto zapali. Posebno opasno je ostaviti ga u utičnici tokom noći jer postoji šansa da osoba ne bude u blizini i ne primeti požar.

Visoki računi za struju

Još jedna loša strana ostavljanja punjača uključenog u struju je taj što može povećati račun za struju. Čak i ako telefon nije spojen na punjač, sam punjač i dalje troši energiju. Ako je sve vreme uključen, uzalud se troši novac na plaćanje računa za struju.

Troši energiju

Osim povećanih računa za struju, troši se i energija. Ako punjač ostane uključe, koristi napajanje iz utičnice što znači da potrošena energija utiče na vazduh vašeg doma i čini ga toplijim i zagađenijim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.