U trendu

PVC prozori i vrata su vam požuteli, masni i zaprljani? Ova pasta im u trenu vraća sjaj!

Čišćenje kuće je zahtevan posao, naročito kada je veća kvadratura doma u pitanju. Usisavanje, brisanje prašine, prozora i svih ostalih poslova koji su se nakupili, zna da oduzme dosta vremena, ali i strpljenja i energije. Pritom, koliko god mislili da je sve u savršenom redu i da smo prebrisali svaki kutak doma, uvek ostane ono nešto što smo preskočili, a što su često okna na prozorima i štokovi vrata.

Iako je sada gotovo nezamislivo u stanu nemati PVC stolariju koja je daleko modernija i lepša na prvi pogled od drvene, ona ume da zadaje glavobolju. Sa njom, naime, sve deluje belo, lepo i čisto, međutim, ukoliko se ne održava na pravi način, prozori i vrata mogu samo da izgledaju ružnije nego da su napravljeni od bilo kog drugog materijala.

Nataložena prljavština često se ne može ukloniti regularnim sredstvima, pa je možda pravo vreme da rešenje potražite u kući.

Domaćice koje su eksperimentisale s prirodnim sredstvima za čišćenje, za mnoge probleme su pronašle rešenje u sirćetu ili sodi bikarboni. Ipak, kada je u pitanju plastika na prozorima i vratima i kada se borite s požutelim područjima ili prljavštinom i masnoćom, u tome bi mogla da vam pomogne pasta za zube!

Ukoliko se opredelite za pastu za zube, dovoljno je jedan sloj naneti na plastične delove, a zatim nekom dobrom krpom ispolirati to područje. Nakon izvesnog vremena bi mrlje trebalo da se uklone, a onda je neophodno samo isprati vodom. Pasta za zube daje sjajne rezultate i za poliranje zagorele pegle.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar