U trendu

Radiće mnogo bolje: Sve što vam treba da očistite mašinu za pranje veša su ova 2 proizvoda

Čišćenje mašine za pranje veša mnogima je nepoznat pojam – nekima jer misle da nemaju potrebu za tim, a nekima jer jednostavno ne znaju kako da je očiste. Kao i svi kućni aparati, i mašini za pranje rublja potrebno je čišćenje koliko god to neobično zvučalo. Ona se takođe troši i prlja korišćenjem – deterdženti za pranje rublja ne isperu se do kraja pa ostaju skoreni ostaci koji pene tokom sledećeg korišćenja pa je moguće neadekvatno ispiranje veša.

Ali, znate li kako je najbolje očistiti mašinu za pranje veša? Mnoge kombinacije za čišćenje kruže internetom, ali ova je posebna i drugačija. Moramo priznati da je trik zaista čudan, ali s obzirom na to da dolazi od ekspertkinje za lakše i brže čišćenje, trebalo bi mu dati šansu, piše Den Garden.

@annalanier2

#homemade #yourwelcome

♬ original sound – CEO OF RANDOMNESS

Iako na tržištu postoji mnogo rešenja za čišćenje mašine za pranje veša, od kojih mnoga koriste grube sastojke, tiktokerka @annalanier2 osmislila je alternativno, prirodno rešenje s predmetima koje verovatno već imate u svojoj kuhinji i kupatilu.  Naime, potreban vam je jedan limun i pasta za zube. Limun presecite na pola i stavite u sredinu pastu za zube. Ubacite ga u bubanj mašine. Pastu takođe nanesite na unutrašnjost vrata mašine. Ovo potpuno uništava neprijatne mirise u mašini, veš će biti bolje opran, a staklena vrata se neće magliti, već će i ona biti sjajna kao da je mašina tek kupljena. Dodatna preporuka je da gumu u unutrašnjosti mašine očistite sodom bikarbonom i sirćetom. Upalite neki kraći program pranja na otprilike 15 minuta.

Ovo pomaže zato što je zubna pasta pomalo abrazivna, pomaže u uklanjanju plesni, a kiselina u limunovom soku je prirodno antibakterijska i profesionalna u uklanjanju prljavštine i bakterija. Rezultat je sveža mašina za pranje veša s blistavom mentom.

Mnogi korisnici bili su oduševljeni ovim prirodnim rešenjem za čišćenje, i čudili se kako ranije nisu čuli za njega. „Kao prvo, nisam ni znala da se moja mašina također mora oprati“, napisala je jedna korisnica. „Ovo djeluje odlično, hvala što ste to podijelili!“, dodala je druga, a prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar