U trendu

Rasterajte muve u sekundi: Napravite ovaj jeftin sprej i trajno ćete sprečiti muve da ulete u vašu kuću

Stručnjaci su nedavno objavili vodič o tome kako uz pomoć biljaka prirodnim putem sprečiti muve da uđu u domove, a njihov savet je jeftin, brz i lak. Naime, muve ne vole bosiljak ili nanu i ove biljke će ih odbaciti, pa ih možete posaditi i staviti na prozorske daske i blizu vrata.

Stručnjak za čišćenje u Tap Varehouse-u Poli Širer takođe je otkrila kako možete sprečiti da se muve zadržavaju u vašoj kuhinji.

,,Kućne muve će se verovatno brže razmnožavati po vremenu koje im odgovara, pa je dobro preventivnim merama zaustaviti njihovo razmnožavanje“, objasnila je ona Miroru.

Napravite sopstveni prirodni sprej

Mirisi esencijalnih ulja poput mente, limunske trave i lavande odbijaju muve, tako da možete sami da napravite sprej za prirodno odbijanje muva tako što ćete dodati nekoliko kapi bilo kog od ovih ulja u vodu u bočici sa raspršivačem. Jednostavno prskajte sprej po celoj kuhinji tokom dana i muve bi trebalo da ostanu napolju.

Čuvajte gazirana pića u frižideru

Voćne mušice takođe privlače ugljen-dioksid u gaziranim pićima, tako da ako ostavite sokove napolju, oni će početi da se akumuliraju u tom području, posebno ako je došlo do prolivanja. Obavezno obrišite mrlje i očistite flaše kako biste sprečili privlačenje muva, a gazirana pića je najbolje držati u frižideru sve vreme kako bi voćne mušice bile podalje od njih.

Sodom bikarbonom održavajte kantu za otpatke čistom i suvom

Važno je čistiti i prazniti kantu češće nego obično tokom toplijih meseci. Možete posuti malo sode bikarbone na dno kante pre nego što stavite novu kesu za smeće, koja treba da upije sve mirise i tečnosti koje iscure iz kese.

Ne ostavljajte prljavo posuđe u blizini lavaboa

Zbog zauzetosti, pranje prljavog posuđa se često odlaže, a stajanje pored sudopere sigurno će privući muve. Zato preporučujemo da što pre operete sudove kako biste sprečili da se na njemu skupljaju muve i prenose bakterije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar