U trendu

Rende ima sitne šiljke, a malo ko ih koristi: Znate li čemu služe?

Iako je ovaj predmet koristimo skoro svakodnevno u kuhinji, jedna njegova strana je u mnogim domaćinstvima potpuno zanemarena. Naime, standardno rende koje većina vas poseduje ima četiri strane, ali priznaćete da nisu česte situacije u kojima koristite sva četiri.

Kada je reč o svakodnevnom kuvanju, uglavnom se koriste samo strane za krupno i sitno seckanje, strana sa ravnim sečivima se koristi retko, a strana sa šiljcima, nikad.

Međutim, grešite ako mislite da je ona potpuno neupotrebljiva. Ona i te kako ima svoju svrhu, a kada čujete koja hrana se usitnjava baš tom stranom, olakšaćete sebi pripremu određenih jela.

Za usitnjavanje tvrde hrane, uglavnom se koristi krupno rende, ali to ne olakšava posao u značajnoj meri. Za izrazito tvrdu hranu, koriste se upravo šiljci. Ukoliko pravite domaće prezle, šiljcima ćete najlakše izrendati stari hleb.

Takođe, ovu stranu možete koristiti i kada usitnjavate orašaste plodove, poput oraha ili badema. Korisna je i za sitnjenje tvrdih sireva, začina ali i čvrstog, korenastog bilja, poput đumbira.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.