Rernu više nećete ribati hemikalijama: Evo čime se najbolje čisti, za 5 minuta zasijaće kao nova

Evo kako očistiti rernu na najbolji način

Iako postoje različita hemijska sredstva za skidanje masnih naslaga, ona nisu jedini izbor kada je čišćenje rerne u pitanju. Stoga ćemo vam predstaviti efikasne metode koji će učiniti da se vaša rerna zablista kao nikad pre, i to sve na potpuno prirodan način.

1. Trik za čišćenje rerne broj 1

Naravno, čudesni natrijum bikarbonat, ili soda bikarbona, nezaobilazno je moćno sredstvo za čićenje i u ovom slučaju. Pored sode, biće vam potrebno i sirće i obična voda.

Sve sastojke sjedinite u vatrostalnoj činiji dok ne dobijete strukturu paste, koju ćete potom naneti na delove koji su zamašćeni i koje je potrebno oribati. Ono što vam je preostalo od smese, stavite u pećnicu koju ćete uključiti na 100 stepeni C i ostaviti je tako narednih 45 minuta.

Posle toga, prljavštinu i masnoću ćete moći ukloniti običnim sunđerom bez ikakvim problema i posebnih napora. Dakle, lako i efikasno!

Trik za čišćenje rerne broj 2

Još jedan jednostavan i potpuno prirodan način da očistite rernu – pomoću obične soli.

Postupak je sledeći: U zagrejanu pećnicu pospite so po onim mestima koja treba očistiti i ostavite je da odstoji dok ne postane potpuno braon – to znači da je upila masnoću i prljavštinu.

Ostatke soli počistite metlicom, pa rernu obrišite na uobičajen način.

Trik za čišćenje rerne broj 3

Naposletku, za čišćenje rerne možete upotrebiti i prašak za pecivo.

Masnu rernu pospite ovim praškom i poprskajte vodom. Nakon 20 minuta masnoća i prljavština će se pretvoriti u grudvice koje ćete lako ukloniti običnom krpom ili sunđerom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.