U trendu

Rešite se bede: Šest stvari koje treba hitno izbaciti iz kuće

Jeste li primetili negativnu energiju i nedostatak harmonije u svojoj kući? Ako je odgovor potvrdan, onda morate znati da u vašem domu postoje stvari kojih bi, prema stručnjacima za feng shui, trebalo da se rešite.

Samo mala promena u vašem domu može doneti obilje pozitivnosti i napretka. Vrlo često nismo ni svesni da su neki predmeti “emocionalni vampiri” koji kradu pozitivnu energiju i ugrožavaju mir i harmoniju.

Kako bi u vašem domu i u porodici vladala pozitivna energija, rešite se sledećih šest stvari koje stvaraju negativnu energiju, piše Zadovoljna.hr.

1. Okrznuti tanjiri, šoljice, posude

Takvo posuđe donosi lošu energiju onome koji ga koristi, tvrde feng shui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet posuđa nego da koristite skup, ali oštećen komplet. Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

2. Prazne posudice za so ili šećer

Svima nam se događa da ponekad ostanemo bez zaliha namirnica koje gotovo svakodnevno koristimo. Međutim, nikada ne bi trebalo da dopustite da vam posudice u kojima držite so i šećer budu potpuno prazne. Police s praznim posudicama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

3. Gomila starih novina, časopisa, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savetuju feng shui stručnjaci. Ako sakupljate časopise ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne na podu ili u uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti doneće vam lošu energiju.

4. Cipele ispred vrata

Bez obzira na to jesu li su poređane ispred spavaće ili bilo koje druge sobe, ovi predmeti su pravi energetski vampiri, naročito ako su prljavi. Ormarić za cipele ili neko drugo mjesto za vašu obuću ispuniće vaš dom pozitivnom energijom umesto negativnom.

5. Prljava odeća u uglu sobe

Ovo je jedna od važnijih stvari na koju feng shui stručnjaci upozoravaju. Možda je najlakše baciti prljavu odeću na pod u ugao sobe, ali treba znati da na tom mestu nestaje i sva pozitivna energija iz doma. Trebalo bi da imamo mali prostor u koji ćemo odlagati prljavu odeću za pranje, poput korpe za prljav veš.

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod drvene grede

Drvene grede jedan su od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i često viđamo u domovima. Međutim, ako postavite kauč ili krevet ispod ovog detalja, znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene prema vama, objašnjavaju feng shui stručnjaci.

Stoga, svoj kauč ili krevet samo malo pomerite da se ne nalazite direktno ispod grede.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)