U trendu

Rešite se belih mrlja od praška: Sve što treba da uradite je da sipate ovo u veš mašinu

Redovno čišćenje veš mašine je veoma važno ne samo da bi vaša mašina imala duži vek trajanja, već i da bi vaša odeća bila zaista čista nakon što je operete u mašini. A sigurno vam se dešavalo da kada izvadite veš iz mašine ostanu tragovi praška. Da se to ne bi dešavalo, važno je da uradite sledeće.

Naime, prljavština koja se nakuplja u mašini za pranje veša može negativno da utiče na kvalitet pranja i zbog toga veš vrlo često ne miriše sveže ili se na tkanini pojavljuju bele fleke.

Čišćenje započnite od pranja fioke u koju se sipa prašak za veš. Izvadite je iz mašine, veoma je lako i svaka mašina ima mehanizam koji omogućava da se izvadi, a zatim je dobro operite sa svih strana, jer se ovde nakuplja prašina, ostaci praška i omekšivača koji opet kasnije prave fleke.

Nakon ovoga očistite donji filter na mašini koji se nalazi u donjem delu mašine, postoje mala vratanca koja se otvaraju.

Zatim sa alkoholom dezinfikujte vrata sa unutrašnje strane. Nakon ovoga uključite praznu mašinu na pranje od 90 stepeni. U fioku stavite soda bikarbonu i sok od limuna ili sirće.

Zvuči jednostavno, ali budite sigurni da i te kako radi posao!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar