U trendu

Rešite se korova: Potrebna su samo tri sastojka koja verovatno već imate pri ruci

Kombinacija sunca i kiše karakteristična za mart izuzetno je povoljna za rast trave i brojnih sadnica u bašti, ali i za nicanje korova koji se, posebno uz čestu pojavu vetra, izuzetno brzo širi po dvorištu.

Dvorište začas može biti puno maslačaka, visoke trave i ‘neuništivih’ stabljika koje vire iz nedavno zasađenih bašte i povrtnjaka.

I dok poneki maslačak i tratinčice mogu da ulepšaju travnjak, njihovo stalno pojavljivanje u blizini temelja kuće, prilaza i između pločica nije nimalo dobrodošlo.

Kako biste u ovoj ranoj fazi stali na kraj korovu i spriječili njegovo bujanje tokom proleća, poželjno je temeljno ga sanirati i rešiti ga se, ako ne zauvek, onda barem na nekoliko nedelja ili čak za celu sezonu.

Uspeh će dakako zavisiti i od podneblja u kojem živite i vremenskim uslovima, ali ono što svakako možete da uradite već danas jeste da tretirate područja na kojima najčešće uočavate ove nezaustavljive biljke.

Ako ste među onima koji izbegavaju upotrebu agresivnih hemijskih sredstava – što zbog njihovog negativnog uticaja na okolinu, a što zbog štetnosti po područje na koje se nanosi – donosimo recept protiv korova od samo tri sastojka koja verovatno već imate kod kuće.

Sve što vam je potrebno jeste litar alkoholnog sirćeta, so i deterdžent.

„Volim ovo sredstvo jer imam decu te se užasavam klasičnih sredstava protiv korova koja su puna materija za koje znamo da uzrokuju rak, ali i da uništavaju populaciju pčela. Ova smesa pomoći će vam u tome da se korov uništi na prirodan način“, rekla je ekspertkinja za brigu o vrtu i okolinu Vendi Grejam, a prenosi Tpotal.

Kako se rešiti korova na prirodan način?

Korova možete da se rešite prirodnim putem zaista jednostavnim postupkom – uzmite praznu flašu sa raspršivačem i u nju sipajte jedan litar belog sirćeta i tri kašike soli. Mešajte dok se so ne rastvori i dodajte tri kašike deterdženta za pranje sudova.

Prskajte na korov tokom sunčanog dana. Posebno je važno da u poslednje vreme nije padala kiša, jer bi vlaga ublažila efekat.

Ostavite tečnost na korovu najmanje jedan sat kako bi dospela do korena. Ako imate kućne ljubimce, držite ih dalje od prskane teritorije tokom ovog perioda. Nakon jednog sata, isperite tretirano područje kantom ključale vode.

Ovaj postupak će izazvati dehidraciju korena, usled čega će oni poprimiti smeđu boju i uvenuti, što ovu metodu čini znatno efikasnijom i lakšom od klasičnog ručnog čupanja, koje zahteva mnogo više energije i vremena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.