Rešite se mrlja na dušeku bez hemikalija uz pomoć samo 2 sastojaka koja imate kod kuće

Ako ne znate kako biste na prirodan način bez hemikalija rešili mrlja na dušeku, donosimo vam brz i efikasan način za čišćenje. Potrebno je samo da pratite korake i bez puno napora ćete postići rezultate.

Za ovu metodu prirodnog čišćenja biće vam voda, soda bikarbona, so, čiste krpe, usisivač i posuda za vodu. Po želji za dodatni miris i svežinu možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja po želji.

Za početak skinite sve jorgane, prekrivače i jastuke s dušeka. Potom usisajte sve ostatke s površine. U posudi za vodu pomešajte jednu čašu sode bikarbone, sol i vode tako da od njih napravite gustu pastu. U ovom koraku možete dodati i eterično ulje, piše Klixba.

Ako vam je jednostavnije, sodu bikarbonu i so možete posuti po dušeku. U većoj količini nanesite smesu na prljava područja dušeka. Ostavite da deluje 30 minuta ili dok se ne osuši.

Potom uzmite mokru krpu i uklonite ostatke paste. Na kraju je potrebno da temeljno usisate kako biste u potpunosti uklonili ostatke sode bikarbone i soli. Ako želite, možete ponoviti postupak kako bi pasta dospela u unutrašnjost dušeka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.