U trendu

Rešite se plesni i kamenca u mašini za pranje veša: Zaboravite na sirće, ovo je bolje!

Alkoholno sirće i soda bikarbona poznati su po tome što uklanjaju prljavštinu i kamenac sa mašina za pranje veša. Međutim, stručnjaci su rekli koji alternativni prirodni čistač je efikasniji.

Kamenac i buđ se akumuliraju u mnogim kućnim aparatima, uključujući rublje za pranje veša. Međutim, nova studija marke uređaja AEG pokazala je da jedan od 10 Britanaca nije znao da mašine za pranje veša mogu biti izložene kamencu. Skoro polovina Britanaca priznala je da nikada ne uklanja kamenac sa mašina za pranje veša.

Majkl Forbs, stručnjak za proizvode u AEG-u preporučuje: „Čišćenje bi trebalo da se obavlja najmanje jednom mesečno kako bi se mašina za pranje veša održala u najboljem mogućem stanju i kako bi odeća izašla savršeno oprana. Međutim, svakih šest meseci važno je ukloniti kamenac sa rublja za pranje kako biste očistili područje koje ne vidite oko metalnog bubnja kako biste uklonili sve bakterije i naslage kamenca.

„Za područja sa tvrdokornom vodom potrebno je više pažnje posvetiti čestom čišćenju mašine za pranje veša kako bi se izbeglo nakupljanje kamenca. Ovo nagomilavanje može prouzrokovati da uređaj radi teže i manje efikasno i može da utiče na njegov životni vek“, objasnio je on.

Kako ukloniti kamenac u mašini za pranje rublja?

Da bi uklonio kamenac i buđ sa vaše mašine za pranje veša, Majkl je otkrio prirodnu isplativu metodu, piše Express.

Iako se preporučuju alkoholno sirće i soda bikarbona, sok od limuna je fantastičan proizvod i bolje miriše.

Majkl je dodao: „Jednostavno sipajte šolju rastvora direktno u prazan bubanj mašine za pranje veša i izaberite visoko pranje.

Limun je prirodni antiseptik, izbeljivač, sredstvo za uklanjanje mrlja i sredstvo za čišćenje. Visoka koncentracija limunske kiseline u limunu razbija buđ i kamenac, što ih čini lakim za uklanjanje, prenosi Net.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar