Rešite se smrada duvanskog dima i ostalih neprijatnih mirisa u kući, ovi jeftini sastojci su spas – već ih imate

Iako gotovo svaka druga osoba na svetu konzumira duvanske proizvode, čak i najstrastvenijim pušačima smeta neprijatan miris duvana.

Duvanski dim nas prati tokom celog dana, neprijatan miris osim u ustima može se desiti da se zadrži i na kosi i odeći, a u kućnim uslovima uvlači se u nameštaj, tepihe, zavese i gotovo sve druge predmete raznih materijala.

Čak i elektronske cigarete mogu biti neprijatnog mirisa iako sami možete birati ukuse zato vam predstavljamo par trikova koji će vas zasigurno rešiti neprijatnog mirisa duvana.

Naparfemišite sijalicu

Pre nego što aplicirate sijalicu, dok je ona još hladna, stavite par kapljica svog omiljenog parfema i postavite je u prostoriju u kojoj se puši. Kad se sijalica ugreje počeće intenzivnije da ispušta mirise parfema i na taj način će barem delimično ubiti neprijatne mirise iz prostorije.

Ugalj ili sirće

U nekoliko manjih činijica stavite vinskog sirćeta ili par komadića uglja i ostavite na nevidljivim mestima po prostoriji u kojoj se konzumiraju cigarete. Sirće i ugalj neutrališu sve neprijatne mirise iz prostorija ne samo duvanski dim.

Ovu kombinaciju možete ostaviti i u rerni posle pečenja ribe ili drugih namirnica koje imaju intenzivniji miris, nakon pola sata ćete videti znatnu razliku u intenzitetu neprijatnog mirisa.

Vrećice za ormar

U slučaju da osetite da su vaši modni detalji poput rukavica, kape ili šala upili miris cigarete, a planirate da ih nosite tokom sledećeg dana ostavite ih sat vremena na otvorenom neka se provetre, a nakon toga stavite ih preko noći u plastičnu kesu zajedno s prirodnim mirisnim vrećicama za ormar, recimo mirisom lavande.

Pesak za mačke

U pepeljaru stavite par zrna peska za mačke. On će zasigurno otkloniti neprijatne mirise iz pepeljare što implicira da će i neprijatni mirisi iz prostorije biti znatno manji. Pesak za mačke je jako sredstvo za otklanjanje neprijatnih mirisa, zamislite koliko jako da neutrališe mirise i životinjskog izmeta, za njega su cigarete „mačiji kašalj“.

Peškir i sirće

Prvo provetrite prostoriju, a nakon toga peškir ili krpu nakvasite sirćetom, pa minut, dva mašite po prostoriji. Miris cigarete trebalo bi potpuno da nestane.

Omekšivač za veš

Nameštaj, jastuke i tepihe možete poprskati omekšivačem koji ćete malo razrediti sa toplom vodom. Ovaj način „čišćenja“ vam se može osladiti, jer za svega par sekundi dobijete savršeno mirišljav nameštaj, zato budite pažljivi.

Stalnim prskanjem možete natopiti nameštaj a i da niste svesni da se on nije dovoljno osušio od prošlog „flitanja“, što može samo dodatno stvoriti neprijatan miris buđi na već postojan miris duvanskog dima i tako sebi napravite još veći problem

U borbi protiv dima može vam pomoći sveća. Ona deluje kao hvatač duvanskog dima, jer plamen tera dim i tako ga skreće iz vaše blizine. Sveća nije sredstvo za otklanjanje neprijatnih mirisa već vam može poslužiti kao neka vrsta pomagala i prevencije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.