U trendu

Rešite se smrada iz frižidera sastojkom koji svi imamo kod kuće

Otvorili ste vrata frižidera i zapuhnuo vas je neprijatni miris? Ponekad je teško rešiti ga se čak i nakon što temeljno operete sve police deterdžentom ili nekim antibakterijskim sredstvom, nakon što ste prethodno izbacili sve voće i povrće koje je počelo da se kvari.

Zato nije zgoreg podsetiti na neke savete koji vam mogu dobro doći u održavanju čistoće i uklanjanju neprijatnih mirisa u frižuderu:

Koristite sodu bikarbonu

Da biste uklonili neprijatan miris, prebrišite sve površine u frižideru rastvorom od jedne kašičice sode bikarbone u litru tople vode, ili vodom u koju ste dodali malo alkoholnog sirćeta. Pritom je važno da obrišete baš sve površine, što uključuje i gumu na vratima, kao i držače polica.

Prevencija neprijatnih mirisa

Soda bikarbona korisna je i za prevenciju neprijatnih mirisa: Jednostavno ostavite otvorenu posudicu sode bikarbone u frižideru. Njen efekat trebalo bi da traje do tri meseca, nakon čega posudicu sa sodom treba zameniti.

Redovno brišite police

Da biste održali svežinu u frižideru, prebrišite ga svakih nekoliko dana vodom u koju ste dodali malo sirćeta. Takođe, nastojte da redovno trošite namirnice koje ne mogu dugo stajati. To se posebno odnosi na voće i povrće, koje usled truljenja može razviti vrlo neprijatan miris.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar