U trendu

Rešite se smrada iz patika pomoću ovih genijalnih trikova

Ako vam se noge znoje bez obzira na to kakvo je vreme napolju, onda je prevencija ključ – pre nego što obujete patike, nanesite puder za stopala, pa će noge i patike ostati suve tokom dana.

Ostavite narandžinu koru u patikama 24 sata i upiće neprijatne mirise. Ona sadrži antibakterijska ulja koja sprečavaju rast bakterija. Koru možete umotati u tanki papir koji će upiti ulja. Ali ako mislite da bi ulja mogla da ofarbaju vaše patike, koristite sodu bikarbonu. Ispunite stare najlonke sodom bikarbonom te ih zavežite na krajevima. U svaku cipelu stavite po jednu čarapu na kraju dana, a soda bikarbona će obaviti posao preko noći.

Ali patike možete i posuti sodom bikarbonom i ostaviti da deluje 15 minuta, a za jači efekat preko noći. Istresite višak sode i neprijatan miris biće neutralizovan. Patike možete lagano poprskati i sirćetom, ali ocat ne koristite istovremeno sa sodom bikarbonom jer će se peniti.

Protiv neprijatnih mirisa možete se boriti i peskom za mačke, koji upija vlagu i neprijatne mirise i sprečava njihovo širenje domom. Isto važi i za obuću. Uzmite čiste istrošene najlonke i napunite ih peskom. Zatvorite gumicom i stavite u cipele da tokom noći upije neprijatne mirise i vlagu.

Odličan dezodorans za patike je i alkohol. Napunite bocu s raspršivačem medicinskim alkoholom i poprskajte patike. Alkohol će ubiti sve bakterije, ali pazite da patike na natopite previše. Pustite da se dobro osuše. Za osvežavajući miris u boci s raspršivačem pomešajte malo vode, alkohola i nekoliko kapi antibakterijskih eteričnih ulja, poput ulja od limuna, čajevca ili eukaliptusa. Poprskajte patike i ostavite da se u potpunosti osuše.

Ugalj takođe pomaže kod dezodorisanja. Stavite po komad aktivnog uglja u omiljene patike i on će takođe eliminisati neprijatne mirise. Patrike preko noći možete staviti i u kesicu sa zatvaračem i u zamrzivač. Niske temperature uništiće sve bakterije i mirise.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)