Rešite se smrada mokraće iz WC-a: Ovaj jeftini proizvod će vas spasiti muka

Čišćenje toaleta i ostalih delova kupatila obično je dovoljno da se oslobodite mirisa urina, ali ponekad je potreban drugačiji pristup. Miris treba uništiti na izvoru, koji je obično oko WC šolje ili na podu oko dna WC šolje.

Iako je poznato da izbeljivač uklanja gljivice, ipak nije najbolje rešenje za uklanjanje neprijatnog mirisa urina iz kupatila.

Pena za brijanje uklanja miris urina

Nakon što nije uspela sa izbeljivačem da se reši lošeg mirisa, jedna žena je testirala penu za brijanje.

Kristal Hilsi je napisala na Fejsbuku: „Prvo sam koristila izbeljivač da se rešim mirisa urina u mom kupatilu za dečake, ali nije uspelo. Zatim sam upotrebila penu za brijanje nakon što sam čula priče o tome da deluje. Miris je brzo nestao. Trebalo mi je pet minuta.“

Da bi ovaj trik funkcionisao, sve što treba da uradite je da prskate penu za brijanje unutra, na vrhu i oko WC šolje. Bilo gde da se urin može naći. Obavezno prskajte i oko dna WC šolje po podu. Nema potrebe za ribanjem za ovu metodu, samo ostavite da odstoji neko vreme pre nego što je očistite.

Izbegavajte da ostavljate penu za brijanje na duže vreme jer će miris nestati skoro odmah. Ako pena dospe na pod i osuši se, biće teško očistiti i može oštetiti određene vrste podova. Najbolje ga je očistiti sunđerom i vodom. Trik je u tome da je pokupite. Za ovo možete koristiti plastičnu čašu ili lopaticu za smeće. Nakon toga, samo brzo obrišite mokrom krpom i gotovi ste.

Mnogi ljudi imaju penu za brijanje u svojim kupatilskim ormarićima, a ako je nemate, možete je kupiti jeftino u prodavnicama.

Drugi su komentarisali da su koristili penu za brijanje za čišćenje dušeka, tepiha i ogledala.

Luiz Ogden je napisala: „Koristila sam ga na svom dušeku koji je bio prekriven kafom“, a Rozi Oven je dodala: „Koristila sam ga na svojim tepisima, nameštaju, rerni, sudoperi od nerđajućeg čelika i staklu godinama“, prenosi Exspress.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.