Rešite se tvrdokornih mrlja u kadi: Zablistaće za tren oka bez ribanja

Područje u kojemu se tuširamo često je jedno od najtežih za čišćenje. Kad se u kadi stvore naslage od sapuna, vode i kamenca, sigurno pomislite da čišćenju neće biti kraja, ali uz ove savete vaša će kada za tren biti blistavo čista, piše The Sun.

Prvi savet je da osušite kadu nakon svake upotrebe pomoću brisača i krpe od mikrovlakana, jer je to dobar način da sprečite nakupljanje ostataka sapunice. Zatim isperite površinu kade tuša vrućom vodom kako biste pokušali da uklonite ostatak sapuna i prljavštine.

Ako su naslage od sapuna, mrlje od vode i minerali iz tvrde vode malo jači, možda će biti potrebno čistiti nečim grubljim od krpe. Kuhinjski sunđer može se koristiti za nežno struganje ostataka od sapuna, ali morate paziti da ne pritiskate previše, da ne bi ogrebali samu površinu.

Stara četkica za zube može biti korisna za uklanjanje ostataka sapuna kada je reč o čišćenju mrlja od sapuna na slavinama, otvorima za čepove i hromiranim površinama kupatila.

Za zaista tvrdokorne mrlje potrebni su vam sirće i vruća voda. Pripremite ih u jednakim razmerama, dakle pola-pola, i raspršite po celoj površini kade, pa ostavite 15 minuta. Nakon toga očistite krpom od mikrovlakana ili neabrazivm sunđerom i isperite toplom vodom. Ako je potrebno, ponovite celi postupak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.