U trendu

Rešite se žutih mrlja na jastucima za tili čas: Uz 2 sastojka koja već imate ponovo će biti beli kao sneg

Predlažemo kako da se rešite ružnih mrlja na jastuku

Svi smo u nekom trenutku u životu morali da se suočimo sa požutelim jastucima. Promena boje nastaje kao rezultat znojenja dok spavamo, tako da to nije nešto što možete izbeći. Iako definitivno ne izgleda sjajno i važno je da redovno perete svoje jastučnice i jastuke, ne morate da brinete ako su vaše požutele, prenosi Mirror.

Srećom, ne morate da pravite zalihe skupih sredstava za uklanjanje mrlja, jer jedan stručnjak za čišćenje tvrdi da postoji voće koje možete koristiti.

Redovnost je ključna

Rebeka Svejn, stručnjak za ‘Vinston’Beds’, insistirala je na tome da je čišćenje jastučnica od suštinskog značaja jer ostavljanje mrlja da stoje duže vreme može dovesti do bakterija, pa čak i buđi.

Ali čišćenje na licu mesta ne mora da bude skupo jer postoji niz prirodnih proizvoda za čišćenje koje možete koristiti umesto njih.

Limun i sirće

Najbolji savet stručnjaka je da koristite sok od limuna za čišćenje jastučnica. Preporučila je da iscedite dva limuna preko željenih područja pre nego što ih operete u mašini za pranje veša.

„Kiselina će pomoći da se izbeli žutilo, a sve što treba da uradite je da nežno prebrišete predmete poput dušeka. Ostavite da deluje 30 minuta, a zatim ga obrišite“, rekla je Rebeka.

Alternativno, možete koristiti alkoholno sirće, koje je omiljeni proizvod među onima koji vole prirodna sredstva za čišćenje. Da biste koristili sirće, Rebeka predlaže da dodate tri šolje sirćeta u mašinu za pranje veša zajedno sa posteljinom za svežinu.

Rebeka takođe preporučuje da za najbolje rezultate željene predmete sa kojih želimo da skinemo žute mrlje ostavite preko noći natopljene limunovim sokom.

Takođe je upozorila da jastučnice treba prati jednom do dva puta nedeljno,a jastuk jednom u tri nedelje, prenosi Net.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar