U trendu

Retko ko zna: Ubacite ovo u mašinu pre pranja jorgana, blistaće kao nov

U posteljini se nakuplja svakojaka prljavština, pa moramo voditi računa da „unutrašnjost“ uvek bude čista.

Naime, dospevaju u posteljinu sve vrste zagađivača, kao što su vaša koža, znoj i drugi sekreti, koji su savršeno okruženje za rast bakterija, grinja i drugih mikroba.

Zbog toga jorgan može postati opasan za ljude koji pate od alergija, ali mogu i izazvati kašalj, curenje iz nosa ili alergije kod zdravih ljudi. Pranje jorgana svakih nekoliko nedelja će vam sigurno pomoći.

Pre svega, pratimo sva uputstva proizvođača. Ako želimo samo da properemo malo naš pokrivač, dovoljno je 40 stepeni C. Međutim, ako želite da se otarasite mikroorganizama, povećajte temperaturu pranja na 60 stepeni C, dok centrifugu treba ograničiti na maksimalno 1.000 obrtaja.

Dok perete jorgan možete da isprobate jedan pametan trik koji će vaš jorgan učiniti mekim i pahuljastim. Ubacite nekoliko teniskih loptica u veš mašinu pre nego što uključite da se vaš pokrivač pere. Zahvaljujući ovom triku, jorgan će zadržati svoj oblik.

Nakon pranja, brzo izvadite jorgan da se ne deformiše. Ako koristite mašinu za sušenje veša – koristite program sa najnižom mogućom temperaturom. Ako ga okačite napolju, izbegavajte mesta izložena direktnoj sunčevoj svetlosti, prenosi Najžena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar