U trendu

Ringle će se zasijati kao nove: Napravite sami ovu pastu i polirajte ringle, caka je u jednom sastojku

​Čišćenje šporeta je izazov za svaku domaćicu, a naročito kada je potrebno oribati ringle na koje često kipi tečnost tokom spremanja hrane.

Često za odmašćivanje ovih površina ne pomažu ni hemijska sredstva koja kupujemo u prodavnicama.

Koliko god da se trudimo teško postižemo efekat da nam ringle na elekstičnom šporetu zasijaju kao nove.

Rešenje ipak postoji i to je vrlo jednostavno, a sve što vam je potrebno verovatno svaka domaćica već ima u kući. Napravite pastu za čišćenje od sastojaka koje ćete naći u produžetku teksta, a onda je ispolirajte na jedan vrlo jednostavan način.

Sastojci

  • jedna kesica praška za pecivo
  • sok od pola limuna
  • pola čašice od rakije tečnosti za suđe

Sve što je potrebno jeste da ove sastojke pomešate i dobićete pastu, koju nanosite na zaprljane ringle. Dobro istrljajte mekšom četkicom.

Ukoliko postoje tvrdokornije mrlje možete da ih istrljate žicom za sudove pazeći da ringle i šporet oko njih ne izgrebete. Isključite kabal šporeta iz utičnice. Pokvasite sunđer što toplijom vodom, pa onda i njim istrljajte površine ringle. Na kraju pokupite višak tečnosti i prebrišite ringle suvom krpom.

Dodatni trik da vaša ringla na kraju zasija kao nova je da na hladnu nanesete malo ulja koje ćete ravnomerno utrljati parčetom izgužvane aluminijumske folije.

Uz ovakav način čišćenja i poliranja ringle, čak i na veoma starom električnom šporetu, izgledaće kao da su juče izašle iz prodavnice.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar