U trendu

Samo jedna šoljica ove namirnice može da ukloni vlagu i neprijatne mirise u kući

Pored toga što je jedna od namirnica koje se najviše konzumiraju na svetu, pirinač je takođe odličan izvor za čišćenje doma! Japanska tradicija nas uči da je odličan saveznik za negu kože i da je zapravo deo vaše svakodnevne nege. Međutim, to nije njegova jedina upotreba; u stvari, pirinač može pomoći u rešavanju nekih malih problema koji se često nalaze u kući. U nastavku donosimo neke od najpopularnijih načina upotrebe pirinča, a za koje je dovoljna samo jedna šolja!

Reci zbogom vlazi

Vlaga je veoma čest problem, posebno u hladnijim mesecima godine. Ako nemate posebne uređaje za smanjenje vlažnosti, morate da pribegnete prirodnim rešenjima. Ovde pirinač dolazi u obzir jer ima sposobnost da prirodno apsorbuje vlagu. Sve što treba da uradite je da napunite kesu ili činiju pirinčem i stavite je u ugao sobe koju želite da odvlažite.

Za neprijatne mirise

Ne samo vlaga, pirinač takođe brzo i efikasno upija loše mirise u kući! U ovom slučaju nas mnogo podseća na sodu bikarbonu jer je to metoda bez mirisa koja se ipak pokazala kao jedan od najboljih izbora. Sve što treba da uradite je da stavite posudu punu pirinča na područja koja se tretiraju, na primer, kuhinja ili kupatilo. Ako želite da dodate lep miris, sipajte nekoliko kapi eteričnog ulja u posudu i promešajte. Pirinač će pomoći u širenju mirisa.

U kupatilu

Sada pređimo na kupatilo, gde je pirinač idealno rešenje da se rešite svih mirisa koji se tamo često nakupljaju. Bilo da je u pitanju kanalizacija, vlaga ili unutrašnji mirisi, ovaj sjajni sastojak uspeva da ih uhvati za kratko vreme i bez ikakvih troškova! Možete koristiti mnogo različitih metoda kao što su pravljenje kesa i okačenje u nekom delu kupatila ili postavljanje malih činija pirinča na police. Pomešajte pirinač sa nekoliko kapi eteričnog ulja ako želite prijatan miris, prenosi Jutarnji.

Za srebro

Možda zvuči bizarno, ali pirinač je sjajan bakin trik za čišćenje srebra! Prilikom kuvanja pirinča ne bacajte vodu od kuvanja jer sadrži dosta skroba, koji je idealan za čišćenje srebra. Predmete koji se tretiraju potopite u vodu, ostavite 4-5 minuta, zatim isperite i osušite vunenom krpom. Videćete da će izgledati savršeno.

Za čišćenje flaša

Poslednji trik sa pirinčem je čišćenje flaša. Toliko puta bismo želeli da zadržimo veoma lepe i posebne boce vina ili ulja, ali uklanjanje svih ostataka proizvoda je pravi zadatak. Ako želite brz i efikasan metod, sve što treba da uradite je da stavite šaku pirinča u flašu, dodajte 1 kašiku deterdženta i vruću vodu. Protresite, pa ispraznite i biće kao nove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar