U trendu

Samo navlače bedu: Evo šta nikako ne treba da držite pored ulaznih vrata

Prema feng šui stručnjacima za uređenje doma ova tri predmeta donose lošu sreću ako ih stavite pored vrata.

Mada mnogima ne deluju previše bitno, predsoblje i hodnik su jedno od najvažnijih mesta u kući, kažu stručnjaci za uređenje enterijera i feng šui, jer ostavljaju prvi utisak kada se uđe u nečiji dom. Pojedini predmeti, međutim, mogu da naruše harmoniju ovog prostora, a postavljeni na samom ulazu u kuću deluju kao svojevrsni magneti za peh.

Sledi lista predmeta koje nikada ne treba držati u hodniku ili predsoblju kuće.

Suvo cveće ili kaktus

U azijskoj filozofiji, osušeno cveće je simbol nesreće, posebno kada se postavi na ulaz u stan. Takođe, vrlo česta biljka u našim domovima, kaktus, smatra se simbolom siromaštva i nedostatka, pa zato, postavljen na ulazu u dom, može da privuče finansijske probleme.

Neka cveće na ulazu bude samo sveže

Kaktus je povezan sa nevoljom ii nesrećom upravo zato što može da raste u teškim uslovima, u sredinama u kojima nedostaje upravo najvažniji element za biljke, voda. Tako je napravljena veza između suše u pustinji i finansijske „suše“ koju može da privuče ako se ne drži na odgovarajućem mestu.

Crni ili veoma tamni predmeti

Ukoliko se na samom ulazu u dom nalaze crni plakar ili veoma tamna slika, vaza ili neka sitnica, zamenite ih (ili ofarbajte, recimo plakar) u neku od svetlijih boja.

Bez tamnih boja i ogledala okrenutih ka vratima

Stručnjaci kažu da crne, odnosno tamne boje imaju tendenciju da privlače mrak i bes u kuću, pa ako se drže na ulazu, stvara se energetski „portal“ koji povećava intenzitet negativne energije koja se probija u dom. Oterajte je svetlošću, bojama i svežinom. Ako nemate svetli predmet, onda ostavite prazan prostor.

Ogledalo

U mnogim kulturama ogledalo je predmet koji može da „ukrade dušu“. Zato je dobro da se ne suočite sa jednim odmah u trenutku kada ulazite u dom. Ako je pritom u ćošku okrnjeno ili slomljeno, odmah ga bacite, krhotine takvog predmeta mogu da donesu lošu sreću, piše Divahair.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.