U trendu

Samo ovako će vaša stara, izgrebana daska za sečenje ponovo zablistati kao nova

Zbog malih ogrebotina, daske za sečenje s vremenom mogu da počnu da izgledaju neugledno i istrošeno. Naime, tragovi upotrebe noža jasno se vide na drvenoj površini.

Ne brinite, pronađen je trik zbog kog će tragovi noža nestati za nekoliko sekundi. Zbog svakodnevne upotrebe, naše kuhinjske daske za sečenje su pune posekotina i ogrebotina koje nastaju od pritiska noža.

Pored toga što daska estetski nije više lepa, u tim udubljenjima se nakuplja nečistoća, jer je nemoguće temeljno je očistiti. Ovaj trik će nam pomoći da uklonimo sve te neugledne i ne baš higijenske tragove. Sve što je potrebno su so i limun. Rezultat je prilično impresivan.

Kako biste uklonili tragove noža sa daske za sečenje, treba da učinite sledeće: pospite malo soli po ogrebotinama koje želite da uklonite, a najbolje je da koristite grubu morsku so. Zatim uzmite limun, prerežite ga napola i potom ga utrljajte u izrezanu površinu. Daska bi trebalo dobro da upije so i limun. Na kraju, isperite dasku vodom i divite se rezultatu.

Dugoročno, ogrebotine na dasci za sečenje mogu predstavljati i zdravstveni rizik. Naime, u tim malenim ogrebotinama sakupljaju se hrana i bakterije, što nije baš higijenski. Zato se potrudite da uvek temeljno operete i očistite dasku za rezanje.

Pospite je krupnom solju, istrljajte je, a zatim je uronite u vruću vodu pomešanu sa deterdžentom na nekoliko minuta. Samo budite racionalni, ako je daska za sečenje previše ogrebana ili istrošena, onda ništa neće pomoći, najbolje je da se od nje oprostite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar