U trendu

Samo voda nije dovoljna: Ovim zalivajte ORHIDEJE i cvetaće kao nikad pre

Oni koji su probali tvrde da je ovo pomoglo da im orhideje procvetaju

Za mnoge, orhideja važi za nekrunisanu kraljicu cveća. Ukoliko ste možda na poklon dobili orhideju u punom cvatu koja nakon toga nikad više cvetala, postoji dosta faktora na koje treba da obratite pažnju.

Među ljubiteljima ovog cveća postoji mnogo načina za uzgajanje orhideja – neki je drže na direktnom suncu, neki je zalivaju vodom koja je odstojala bar par dana, a potom višak odspu iz tacni ispod saksija, dok neki prskaju samo listove.

Međutim, stručnjaci se slažu u jednom a to je da kod nekih vrsta nema pravila.

Uzgajati orhideju zdravih zelenih listova koja neprestano cveta jedan je od najvećih izazova. Osim svetlosti i dohrane, zalivanje orhideja pretvorilo se u posebnu “umetnost”.
Oni koji su probali, tvrde da postoji trik koji će zauvek promeniti izgled vaših orhideja.

Samo voda nije dovoljna
Ukoliko vaše orhideje kasne sa razvojem, postoji jedan trik: nemojte ih zalivati običnom vodom. Umesto toga, odlučite se za zeleni čaj. Naravno, bitno je da ne preterujete sa količinom i da nije prejak.

Potrebno je da u saksiju dnevno dodajte po dve supene kašike čaja, naravno ohlađenog. Tokom vikenda, orhideje nemojte zalivati.

Oni koji su probali kažu, da ova tehnika fenomenalno funkcioniše i kod ostalih biljaka koje rastu u kiselijem tlu poput ruža.

Ukoliko ovom savetu dodate i ostala važna pravila za rast biljaka, vaša lepotica će sigurno brzo procvetati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar