U trendu

Samo za poželeti: Ovako izgleda dom iz bajke za Novu godinu (foto)

Kuće od drveta, sa detaljima od kamena, divnim kaminom i savršenim pogledom na čarobna prirodna prostranstva – da li vama ovo zvuči kao ostvarenje sna?

Drvo je materijal koji povezujemo sa toplotom, prirodom i čistotom, a kuće izgrađene od drvat podsećaju nas na kolibe u planini, skrivene od toksičnog okruženja i ispunjene mirom i tišinom, piše Lovesensa.

Sigurno ste bar nekada maštali da imate jednu drvenu kuću ili vikendicu u kojoj ćete se prepustiti svojim mislima i opuštanju. Kuće koje vam predstavljamo sigurno će vas podsetiti na savršen dom iz vaših snova.

Ako volite rustučan stil, onda ste sigurno zaljubljeni u kombinaciju kamena i drveta u eksterijeru i enterijeru. Drvene kuće sa stepeništem od drveta, velikim tremom i odžakom od kamena predstavljaju prava arhitektonska umetnička dela.

5 načina da iz kuće izbacite napetost: evo kako da dom pretvorite u svoje emotivne utočišteKako sa minimalnim promenama postići da se u njima osećamo što bolje savetuje neuroarhitektura, spoj nauke i umetnosti uređenja…Takođe, staklo se savršeno uklapa u prostor od drveta, naročito nam se dopada kada u drvenoj kući postoji veliki stakleni zid koji pruža zadovoljstvo uživanja u pogledu na čarobne predele prirode.

Na društevnim mrežama najviše „lajkova“ i pozitivnih komentara imaju mini drvene kuće sa alpskim krovom, pa ako planirate kupovinu ili izgradnju vikendice na planini, ovaj tip kuće definitivno će vas inspirisati.

Kuće od drveta naročito izgledaju bajkovito kada padne sneg i tokom novogodišnjih i božićnih praznika. Ukrašene belim pokrivačem, crvenim ukrasima i lampicama, podsećaju na dom u kojem oduvek živi praznična čarolija.

Kada se koristi drvo kao materijal moramo biti oprezni. Neophodna je svesna šeča drveća i pošumljavanje, odnosno, da se umesto posečenih stabala posade nova, mlada stabla. Drvo je ekološki materijal jer se može reciklirati i koristiti u razlićite svrhe. Važno je da ne zaboravite: „Sadite drveće. Ono nam daje ključne elemente za naš opstanak: kiseonik i knjige.“ (A. Whitney Brown)

(lovesensa.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar