U trendu

Samohrana majka sama sebi napravila kuću uz pomoć video tutorijala

Mišel Boil je svojevremeno bila prisiljena da mesečno iznajmljuje kuću u Oregonu za nešto više od 1.000 dolara.

Zbog visoke najamnine, a male plate, Mišel nije imala nikakve šanse da uštedi. Sve što je zaradila, radeći u kafiću, davala je na troškove i hranu.

Jedva je krpila kraj sa krajem, sve do momenta kada su se njena deca osamostalila. Tada je Mišel odlučila da uzme stvari u svoje ruke. Rešila je da sama za sebe sagradi malu kućicu.

Počela je da proučava tutorijale u kojima su ljudi pričali kako su izgradili male kućice. Uspela je da sam vrlo malo novca sagradi kuću u koju se preselila iz velike kuće koju je iznajmljivala.

Mišel je mesečno trošila više od 1000 dolara na iznajmljivanje kuće koja je imala tri spavaće sobe, kuhinju, kupatilo, hodnik i garažu. Sada živi u kućici od 18,5 kvadrata. Za iznajmljivanje malog komada zemlje na kojem stoji kućica, Mišel plaća samo 60 dolara, a u ovaj iznos je uračunat i priključak za struju, vodu i WIFI.

“Ne samo da sam sama sagradila kuću, ja sam je i projektovala,” kaže Mišel. Sav nameštaj u kućici je iz 40 ih ili 50 ih godina prošlog veka. Ova hrabra žena je dve godine skupljala nameštaj imajući u vidu da će jednom imati svoju kuću. Kada gledate ove fotografije i video, imate osećaj da je kuća veća od 18,5 kvadrata.

Međutim, Mišel kaže da je srećnija u ovoj kućici, nego u onoj velikoj koju je iznajmljivala dok su deca živela sa njom. Danas Mišel gradi i projektuje kuće i za druge ljude koji žele da smanje troškove života. Njen san je postao njen posao sa većim primanjima nego što se ikad nadala!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar