Savet zlata vredan: Koristite ovu opciju u rerni, uštedećete i do 25% struje

Rerna je prijateljica svake domaćice. Ona je najjednostavnija za pripremu jela jer odrađuje većinu posla dok mi možemo da se bavimo i nekim drugim stvarima.

Kako prazničnim danima šporet poprilično koristimo, posebno ako odlučimo da ispečemo sami prasetinu ovaj savet nam je od velike koristi. Naravno, značiće nam i kad stignu vreli dani i kada ćemo želeti što manje da se zadržavamo u kuhinji.

Odlična opcija u rerni je ventilator, a uključite ga kad pripremate jelo. Tako će jelo biti ranije gotovo i još ćete uspeti da uštedite i do 25 odsto više struje nego kada koristite običan način pečenja.

Ključ je u tome da se toplina ravnomerno raspoređuje po rerni pa se tako manje struje troši na zagrevanje pećnice. Takođe, obroci će uz takav način pripreme biti još ukusniji.

Važno je da znate da kod pripreme jela s ventilatorom oduzmete 20 stepeni. Na primer, ako vam je u receptu predloženo jelo koje se peče na 200 stepeni, kada koristite ventilator, podesite na 180. Nemojte prethodno zagrevati rernu jer postoji rizik da će jelo pregoreti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.