U trendu

Saveti ‘kraljice čistoće’: 5 kućnih poslova koji su obavezni

Održavanje higijene i reda u kući za vreme radne nedelje često deluje kao nemoguća misija, te naši domovi u većini slučajeva zablistaju tek vikendom. Ipak, pojedine žene, zahvaljujući jednostavnim trikovima, uspevaju da njihov dom izgleda lepo i uredno svakog dana. Ako ste se pitali kako to radi „kraljica čistoće“, Marta Stjuart, evo vam prvi nagoveštaj – sve počinje u spavaćoj sobi… Kako prenosi yumama, Marta Stjuart je najpoznatija američka domaćica, preduzetnica i televizijska voditeljka, koja je svetsku slavu i veliko bogatstvo stekla deleći savete domaćicama. Danas je jedna od najmoćnijih žena u Sjedinjenim Državama.

Nameštajte krevet svako jutro

Preglednost rađa urednost. Zategnuta posteljina na krevetu čini da cela soba izgleda uredno što čini manje verovatnim da drugi pomisle kako se stvari gomilaju oko vas. Redovno zatezanje posteljine činiće da vaša soba izgleda čistije, a osećaj da niste neuredna i neorganizovana domaćica je neprocenjiv.

Spremanje na brzinu

Svaki put kada napuštate sobu „bacite pogled“ iza sebe i proverite da li je sve na svom mestu. Ako nešto nije, odmah to pokupite i vratite tamo gde pripada. I insistirajte da svi ukućani rade isto.

Odmah perite sudove

Umesto da čekate da završite pripremu obroka i punite sudoperu sa prljavim sudovima, dok još kuvate posuđe koje ne koristite odmah operite ili stavite u mašinu za pranje sudova.

Fleke čistite dok su sveže

Bilo da je u pitanju sos od paradajza na kuhinjskoj površini ili je to šminka na lavabou, gotovo sve će se očistiti brže i lakše ako to uradite istog trenutka.

Čistite kuhinjski pod

Svako veče, nakon što posklanjate i operete ostatke od večere, očistite i pod. Ova navika spasiće vas od masnoće koja je nastala prilikom kuvanja, a koja se verovatno nalazi i u fugama između pločica. Redovno održavanje kuhinjskog poda učiniće i vaše nedeljno spremanje kuće bržim i lakšim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar