U trendu

Saveti poznate doktorke: Ove 4 namirnice nikada ne držite u frižideru, može biti opasno po zdravlje!

Doktorka Dimpi Jangda iz Mumbaija, koja ima preko pola miliona pratilaca na Instagramu, deli važne savete o zdravlju, a nedavno je upozorila na četiri namirnice koje nikako ne bi trebalo držati u frižideru.

1. Beli Luk: Oljušteni beli luk može postati kancerogen ako se ubuđa i čuva u frižideru. Doktorka savetuje da uvek kupujete neoljušteni beli luk i oljuštite ga tek kada planirate da ga koristite. Držite ga van frižidera kako biste izbegli pojavu buđi.

2. Crni Luk: Crni luk je otporan na niske temperature, pa se kada se čuva u frižideru može pretvoriti u šećer što je pogodno tle za razvoj buđi. Držanje prepolovljenog luka u frižideru isto može dovesti do nakupljanja štetnih bakterija i buđi.

3. Đumbir: Đumbir brzo skuplja buđ kada se čuva u frižideru, što može biti opasno za zdravlje, može dovesti čak i do otkazivanja bubrega i jetre ako se slučajno pojede. Preporučuje se da se đumbir čuva na suvom i tamnom mestu, van frižidera.

4. Pirinač: Iako se mnogi odlučuju da čuvaju kuvani pirinač u frižideru, to može dovesti do razvoja buđi. Držite kuvani pirinač u frižideru najviše 24 sata, a izbegavajte držanje nekuvanog pirinča u frižideru, jer može sadržati bakterije koje izazivaju trovanje hranom.

Ovi jednostavni saveti mogu pomoći u očuvanju vašeg zdravlja i izbegavanju potencijalno opasnih situacija. Budite pažljivi sa skladištenjem namirnica i pratite preporuke stručnjaka kako biste osigurali sigurnost i kvalitet hrane u svom domu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.