Seckajte luk bez suza: Evo za šta sve može da se upotrebi mikrotalasna, olakšajte život ovim trikovima

Znamo da se mikrotalasna peć najčešće koristi za zagrevanje i odmrzavanje hrane, postoji još nekoliko načina na koje je možete koristiti i olakšati svakodnevne situacije u kuhinji.

Omekšajte ustajali hleb. Ako hleb stoji duže vreme i pritom nije dobro zapakovan, može se vrlo brzo osušiti, posebno u hladnijim mesecima. Obložite hleb vlažnim papirnim maramicama i stavite ga u mikrotalasnu na 20 sekundi.

Olakšajte rezanje luka.  Zaboravite suze za vreme seckanja luka. Odrežite krajeve i stavite luk u mikrotalasnu na 30 sekundi. Konačno ćete biti u mogućnosti naseckati luk bez peckanja i suza u očima.

Dobijte više limunovog soka. Prilikom ceđenja soka stavite limun ili limetu u mikrotalasnu na 10 sekundi. Toplina će ih omekšati što će vam olakšati ceđenje i dobitćete više soka.

Mekani beli luk za lakše guljenje. Mnogi ne uživaju u guljenju belog luka jer to može biti i dugotrajno i zamorno. Ako stavite ceo beli luk u mikrotalasnu na visoku temperaturu u vremenu od 15 sekundi, proces guljenja biti će puno lakši. Režnjevi luka sami će iskočiti iz ljuskice ili će se barem skroz omekšati.

Tostirajte orašaste plodove. To mogu bi lešnici, bademi, kikiriki ili nešto drugo po vašem ukusu. U činiju s orašastim plodovima dodajte malo ulja i zagrjte na 60 sekundi. Pre zagrevanja po želji možete dodati malo čilija u prahu ili soli.

Ubrzajte dizanje tijesta. Da se testo digne pre pečenja može biti dug proces, što možete ubrzati tako što ćete ga zagrejati na laganoj temperaturi tri minute. Sve što trebate da učinite je da napunite šoljicu s vodom, stavite je u mikrotalasnu peć i zagrejete na dvije minute. Zatim stavite testo uz čašu. Topla voda i  toplota iz mikrotalasne stvoriće toplo i vlažno okruženje koje će pomoći testu da se brže digne. Testo tako ostavite 30 minuta i pazite da slučajno ne uključite mikrotalasnu.

Omekšajte stvrdnuti smeđi šećer. Želite ispeći kolače, a upakovani smeđi šećer je pomalo tvrd i stisnuo se?  Ne očajavajte! Kako bi ga omekšali stavite šećer u činiju. Prekrijte je vlažnim papirnim ubrusom i stavite u mikrotalasnu pećnicu na 20 sekundi. Nakon toga promešajte kašikom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.