U trendu

Sedam najgorih mesta na kojima možete sakriti novac

Ispod dušeka, tepiha, u prljavom vešu, knjigama ili policama… Koje god od ovih mesta da izaberete za čuvanje novca, možete biti sasvim sigurni da će ih lopovi “provaliti” i pronaći.

Malo je verovatno da ćete lopove uspeti da nadmudrite, pošto će im verovatno pasti na pamet da ušteđevinu traže baš na mestima koja se vama čine vrlo neobičnim. Što je još gore, verovatno će je i pronaći, s obzirom na to da još uvek ima ljudi koji odlučuju za “sakrivanje” para po kući, umesto za štednju u banci koja je, bez sumnje, najsigurnija opcija za čuvanje novca.

Ako se ipak odlučite da novac držite u kući, postoje mesta na koja ga nikako nemojte ostavljati jer ćete bez njega, ako se lopovi pojave, sasvim sigurno i ostati.

Ispod dušeka

Dušek na krevetu je jedno od prvih mesta koje će se naći na meti lopova, a i postalo je “klasika” pa će i oni koji se ovim “poslom” ne bave, sasvim sigurno potragu započeti odande.

Kućni sef

Potpuno je svejedno da li je sef veliki ili mali, da li ima šifru, katanac ili ključ. Čak iako je pričvršćen za zid ili nameštaj, nije garancija da nećete ostati bez njega. Suština je u tome da je on potpuno beskoristan ako može da se odnese iz kuće ili stana.

Ormarići, fioke…

Čak iako novac u ovakvim komadima nameštaja držite pod ključem, lopovi su dobro opremljeni svim potrebnim alatima, ali i vrlo vešti u obijanju brava.

Stare kese, novčanici, tašne…

Kese nisu prva stvar od koje se kreće u potragu za novcem, ali može da bude od koristi lopovima da ga iznesu iz stana. Najsrećnije rešenje nisu ni stare tašne i novčanici, jer im nije nikakav problem da ih pregledaju, izvrnu sve postave i pogledaju u džepićima. Možda se ipak, nešto, u njima i nađe.

Korpe za veš

Tuđe prljave čarape, majice, posteljine i veš ne deluju primamljivo nikome, još manje da po njima “brlja”, pa se čini kako dobra ideja za čuvanje novca. Međutim, nije naročito teško korpu prevrnuti i iz nje izbaciti sve što ima, ne bi li se došlo do “slamarice”. Tim pre što ovaj posao traje tek minut-dva.

Iza slike ili ispod lampe

Ovo su više filmski prijedlozi za čuvanje novca, ali u realnosti nisu najbolja ideja. Na ovakvim mestima se ne može sakriti previše novčanica, jer će izgledati upadljivo, a da bi se pregledala potrebno je samo oboriti lampu ili pomeriti sliku.

“Zakopano blago”

Mala je verovatnoća da će dvorište biti mesto za potragu za novcem, a mala je verovatnoća i da će ga neko u njemu kriti. Ako je pak to opcija, rupa je možda najbolja ideja, ali i ovo rešenje ima nedostataka: zaboravićete gde se nalazi, novac može da pokisne, a njime može da se pozabavi i kućni ljubimac, prenosi Avaz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar