Seme ovog povrća je najefikasniji domaći pestecid: Štiti biljke od štetočina, a ima ga svaka kuhinja

Razne mušice, puževi i crvi mogu uništiti vašu baštu, ali postoji način kako je sigurno možete sačuvati i to bez korišćenja štetnih hemijskih sredstava.

Biljne štetočine mogu biti razne vrste muva, vaši i puževa, a svi oni mogu prouzrokovati oštećenja na kulturama, njihovo truljenje i uvenuće. Ako biljke izgledaju nezdravo, to bi mogla da bude posledica najezde štetočina. Žuti i smežurani listovi, pojava buđi i rupa mogu najčešće znače da vaša biljka ima problem sa štetočinama. Većina ljudi se u takvim situacijama bez pogovora odlučuju za korišćenje hemijskih pesticida kako bi se rešili parazita, međutim, činjenica je da hemikalije mogu biti toksične za mnoštvo drugih organizama, poput ptica i korisnih insekata.

Laura Harnet iz kompanije koja se bavi eko-čišćenjem, podelila je jednostavan savet za borbu sa štetočinama, i to bez izlaganja biljaka štetnim hemikalijama, piše Dnevno.rs. Iako većina domaćica mnoge kuhinjske proizvode nakon upotrebe ili zbog gomilanja baci u smeće, Harnetova napominje da treba obratiti pažnju jer neki od njih mogu biti moćan pesticid.

Semenke ljute paprike, a često i prah od tog povrća, mogu biti odlični domaći pesticidi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.