U trendu

Setite se ovoga svaki put kad uključite veš mašinu: Trik koji spašava vašu tamnu odeću!

Veš mašina je odavno neizostavan deo naših života. Naime, prosečna osoba provede oko četiri sata nedeljno u pranju veša, a iako moderne mašine za pranje veša većinu „posla“ obavljaju same, rezultat pranja se može značajno poboljšati jednim jednostavnim trikom.

Ova metoda je posebno korisna za vlasnike kućnih ljubimaca, kao i za one koji imaju dosta tamne odeće, a radi se o tome da u mašinu stavite vlažnu maramicu pre nego što stavite veš. Rezultati će biti vidljivi odmah i zaista će premašiti očekivanja – odeća će biti bez dlačica i neće biti ućebana jer vlažne maramice deluju kao „apsorber“, piše Bright Side.

Važno pravilo je da ne stavljate više od tri vlažne maramice za jedno pranje. Kada bubanj počne da se okreće, vlažne maramice će se mešati u odeću i sakupljati kosu i krzno. Ono što je važno jeste da su vlažne maramice dovoljno čvrste i debele da se ne raspadaju tokom ciklusa pranja, a ako niste sigurni koliko su jake, to možete lako proveriti pokušajem da ih pocepate rukama. Ako ne uspete ili vam treba mnogo snage da to uradite, oni su dovoljno čvrste.

Nikada nemojte koristiti obične maramice umesto vlažnih – one će se raspasti i veš će imati još više mrvica i izgledati još gore. Ni maramice za skidanje šminke neće pomoći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar