U trendu

Sijaće se poput novih: Najbolji trik da uklonite zagorelu masnoću s rešetki iz rerne

Na rešetkama u rerni nakon pečenja često se nakupe naslage masnoće koje je, čini se, nemoguće ukloniti. Čišćenje rerne može da bude jednostavniji zadatak, jer rešetke zbog njihovog oblika i materijala ne uspevamo da potpuno oribamo da opet zasijaju.

Međutim, nekoliko korisnica interneta otkrilo je jednostavnu metodu koja će u potpunosti ukloniti mrlje i preostalu mast od pečenja i očistiti rešetke iz rerne bez višesatnog ribanja.

Sve što vam je potrebno je tableta za mašinsko pranje sudova, aluminijumska folija i kada napunjena toplom vodom. Proces traje najmanje dva sata, ali vi skoro ništa ne radite.

Za početak, izvucite sve rešetke iz rerne, obmotajte ih pojedinačno u foliju – i pustite ih da se natapaju u toploj vodi u koju ste stavili tabletu za pranje sudova barem dva sata.

– Napunila sam kadu s vrućom vodom, svaku rešetku sam pojedinačno omotala folijom i tako sam ih stavila u vruću vodu. U vodu sam dodala tabletu za pranje posuđa i sve sam ostavila dva sata da se namače – rekla je jedna žena.

– Nakon dva sata sam prebrisala rešetke magičnom krpom. Brzo i jednostavno – objasnila je.

Postupak čišćenja je efikasan jer aluminijumska folija ima hemijsku reakciju s tabletom za pranje posuđa.

Druga je žena potpuno izvukla rešetke, nosače i staklo s vrata rerne i ostavila ih u vrućoj vodi, u koju je pre stavila tabletu za pranje sudova, i pustila tri i po sata da odstoji.

– Nikad nije bilo čistije – pohvalila se.

Neki su u početku bili skeptični kada su pročitali ovaj trik za čišćenje rešetki iz rerne, ali nakon što su isprobali su bili zapanjeni izgledom rešetki i nosača, koje su se sijale kao da su nove.

– Koristite ono što imate, nema potrebe kupovati nove proizvode za čišćenje – predložila je jedna žena nakon što je isprobala trik.

Nakon što se ispusti voda iz kade, nijedna od žena koje su isprobale trik nisu imale problema s preostalom masnoćom – kada je nakon ispiranja ostala čista.

– Kada je čista, isprala sam je običnom vodom i prebrisala – napisala je jedna žena.

Ako ne posedujete mašinu za pranje sudova, druge žene su predložile upotrebu deterdženta za pranje veša ili sredstva za čišćenje roštilja.

– Namakanje u Vanishu takođe funkcioniše – napisala je jedna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar