U trendu

Sipajte ovu jeftinu namirnicu svakodnevno u wc šolju, nikad nećete plaćati majstore

Savremenim domaćicama ovaj trik deluje neobično i „sumnjivo“, ali naše bake tvrde da je neverovatno efektan i da „radi“. Ako niste znali, u stara vremena su koristili običnu kuhinjsku so za čišćenje kanalizacije.

Kako to obično biva, kanalizacione cevi se najčešće začepe u najnepovoljnijem trenutku, kada vam je baš nestalo sredstava za otpušavanje ili ne možete da pozovete majstore…

U tim slučajevima može da pomogne najjednostavnije i najefikasnije sredstvo koje svako domaćinstvo ima. Ako niste znali, „obična“ so je korisna ne samo u kuhinji, već i u rešavanju nekih drugih kućnih problema. Na primer, za razliku od hemijskih gelova i sredstava, so ne može da izazove nikakvu štetu.

A evo zašto sipati čašu soli u toalet svaki dan

Ovo domaće sredstvo je posebno pogodno za osobe koje pate od alergija, jer je „prirodno“ i ne izaziva iritaciju, Pred soli, koriste se i soda bikarbona i „obična“ topla voda.

Sipajte toplu, može i vrelu vodu u wc šolju, pa zatim dodajte čašu sode u kombinaciji sa jednakom količinom soli. Dodajte istu količinu sirćeta i ostavite da tako odstoji dva sata. Nakon toga povucite vodu iz vodokotlića i cevi će biti prohodne.

U sličaju da iz prve niste obavili posao, savte je da „tretman“ ponovite još jednom. Preventive radi, iskusne domaćice ovaj trik primenjuju svakodnevno, sprečavajući na taj način da dođe da začepljenja cevi i taloženja prljavštine. Takođe, so pomaže da se „ubiju“ bakterije i dezinfikuje šolja.

(Mondo)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar