U trendu

Sipajte sirće u posudu i ostavite preko noći u kuhinji: Ujutru ćete biti iznenađeni rezultatom

Sirće važi za višenamenski i proizvod, a sada ćete videti i zašto

Naravno, već ste čuli da se sirće može koristiti za začinjavanje salate, ali da li ste znali da može imati i druge korisne namene?

Sirće može upiti neprijatne mirise, osvežiti vašu odeću, oterati mrave, ali i čišćenje venecijanera.

Sirće upija dim i neprijatne mirise

Ako se u vašoj kući nakupilo previše neprijatnih mirisa od kuvanja ili dima od cigareta, sve što treba da uradite jeste da napunite jednu posudicu u kuhinji sa sirćetom.

Sirće može upiti neprijatne mirise u kuhinji tako što ga ostavi da stoji tokom noći. To je samo jedan od načina kako se sirće može iskoristiti za čišćenje i osvežavanje prostora.

Sirće za osvežavanje odeće

Ako imate odeću koja zadržava neprijatan miris, belo sirće može vam pomoći da je osvežite. Dodajte šolju belog sirćeta u mašinu prilikom pranja, a ako i dalje osećate miris, operite odeću još jednom uz dodatak pola šolje sode bikarbone. Na taj način, vaša odeća će biti osvežena i prijatna za nošenje.

Sirće kao prirodno sredstvo protiv mrava

Ako imate problem sa mravima u kući, možete ih se rešiti na prirodan način koristeći sirće. Naprskajte mešavinu sirćeta i vode u pukotine iz kojih izlaze mravi, i primetićete kako se njihova pojava smanjuje.

Pranje venecijanera uz pomoć sirćeta

Još jedna korisna namena sirćeta je za pranje venecijanera. Pomešajte sirće sa vodom i koristite tu mešavinu za čišćenje venecijanera kako biste uklonili prašinu i nečistoće na efikasan i prirodan način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.