U trendu

Sipala je 50 grama ovog praha u WC šolju i ostavila preko noći: Ujutru nije bilo kamenca i sve je bilo kristalno čisto

Tvrdokorne mrlje nije lako ukloniti, a često ni jaka hemijska sredstva ne pomažu, a mogu izazvati alergijske reakcije ako se ne koriste pažljivo. Međutim, postoji jeftin i ekološki prihvatljiv način čišćenja WC šolje koji je potpuno bezbedan za životnu sredinu. Najbolje od svega, nije potrebno ribanje, samo pustite da voda radi svoj posao.

Mama Loren iz Australije podelila je na društvenim mrežama kućni trik da se lako otarasi i najtvrdokornijih mrlja i kamenca u toalet šolji, bez upotrebe hemikalija i bez mukotrpnog ribanja.

– Kao i većina ljudi, ne volim da čistim toalet. Međutim, s obzirom na to da imam decu, moram da vodim računa o higijeni kupatila, posebno toalet šolje. Umesto da mukotrpno ribam i trošim novac na skupe hemijske proizvode koji su mi pekli oči, otkrila sam jeftin i neverovatan način da lako očistim toalet, napisala je ona.

Kako je Loren objasnila, za čišćenje koristi limunsku kiselinu koja lako uklanja kamenac i najtvrdokornije mrlje.

„Uveče pre spavanja jednostavno sipam 50 grama limunske kiseline u WC šolju, pazeći da prekrije kamenac i mrlje. Zatvorim i ostavim preko noći. Ujutru samo pustim vodu i sve naslage se lako ispiraju. Važno je samo da niko ne ide u toalet dok limunska kiselina radi. Zato to radim noću dok svi spavaju“, rekla je, navodi Alo.

Prema njenim rečima, posle ovog tretmana vaša WC šolja će zasijati kao nova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.