U trendu

Sipala omekšivač za veš u vodokotlić i oduševila se efektom, i vi ćete kad to uradite

Iako smo mislili da se omekšivač za veš može koristiti samo za mekšu i mirišljavu odeću, on ima mnoštvo upotreba u celoj kući koje malo ko zna.

Omekšivač je sredstvo sa više mogućih namena: od dopune za aparate za prijatniji miris doma, pa do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha.

Pranje sudopera
Popularna britanska ‘influenserka za čišćenje’ Mrs. Hinch pokazala je svojim brojnim fanovima kako ona s omekšivačem pere i kuhinjsku sudoperu, koja nakon toga blista i miriše na tek oprano rublje. Sudoperu najpre zapuši i u nju sipa dva puna čepa omiljenog omekšivača, pa direktno iz ketlera doda i vruću vodu.

Omekšivač ostavite da deluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine – savetuje Mrs. Hinch.

Pranje prašnjavih radijatora
Jedna je žena na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere sunđerom, vrućom vodom i omekšivačem.

– Omekšivač za rublje na starom i prašnjavom radijatoru: sad izgleda kao nov i sjajno miriše – napisala je.

Brisanje prašine
Korisnica Clean Queen pokazala je na TikToku svoj vrlo jednostavni trik s omekšivačem koji sprečava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata.

Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će sprečiti da se brzo opet nakupi prašina – kaže ona.

Osvežavanje WC-a
Mnoge su žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC šolju dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo zamirisalo pri svakom puštanju vode.

Pranje ulaznih vrata
Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata – piše jedna Instagram korisnica, a s malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova.

Za mirišljave prostorije
TikTok korisnica Nic podelila je kako u osveživač prostorija s štapićima dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korištene štapiće.

Miriše neverovatno, bolje nego pre – napisala je.

Ulazne i kupatilske prostirke
Ako želite da otkrijete koliko prljavštine ima na otiraču ispred ulaznih vrata ili kupatilskoj prostirci, operite ih u kadi s vodom i omekšivačem, savetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u penušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača koji ćete ostaviti da deluje 30-ak minuta pre ispiranja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar