U trendu

Sjajan eksperiment: Oživeo uvenulu biljku uz pomoć nečega što svi bacamo (VIDEO)

Jedan mladić iz Danske izveo je neobičan eksperiment. Armen Adamjan (31) je jednu biljku “nahranio” sopstvenom kosom i otkrio da je ona rasla brže od druge koja nije dobila ovakvu prehranu.

U ovome postoji jednostavno objašnjenje – kosa je bogata azotom.

Ako imate biljke koje odumiru i ne znate kako da ih spasite, pokušajte s ovim trikom koji je podelio Armen. Koristeći svoju kosu, koju je zakopao uz stabljiku biljke, otkrio je da ona tako brže raste. Rezultate je podelio na društvenim mrežama.

“Većina mojih ideja događa se spontano, kao i ova. Probudio sam se i očešljao kosu, a kad sam pogledao četku, zapitao sam se postoji li nešto za šta mogu da se iskoriste dlake. Iako mi se u početku činilo pomalo ludo, otkrio sam da je kosa bogata azotom. Znao sam da je azot presudan u rastu biljaka jer bez njega one postaju žute i ne mogu više da rastu”, rekao je Armen.

Odlučio je da napravi eksperiment s dve identične biljke (u istoj fazi rasta) s istim kvalitetom zemlje.

“U jednu sam zakopao klupko svoje kose, uz stabljiku biljke. Tokom sledećih šest nedelja biljka sa zakopanom dlakom rasla je brže i više od one bez nje”,  otkrio je.

@creative_explained

Human Hair = Magic 🤩🌱 #garden #gardening #learnontiktok #plants #planttiktok #planttips #magic #tips #lifehack #hacks #plantlover #gardening101 #wow

♬ original sound – Armen Adamjan

Nakon toga je eksperimentisao i s drugim sadnicama i primetio isti napredak.

“Ljudska kosa sadrži velike količine azota, a najbolje je to što joj treba vremena da se razgradi, što znači da svaki put kad zalivate biljke, azot se se ispušta u tlo. Ako jedna od vaših biljaka iznenada prestane da raste ili donji listovi požute, to bi moglo da znači da joj nedostaje azota”,  dodao je.

Video je na Instagramu dobio više od 8.000 lajkova, a na TikToku je pregledan više od 28.000 puta, piše Mirror.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar