U trendu

Sjajan trik jedne bake: Ubacite ovo u tiganj i zaboravite na prskanje ulja

Prženje u dubokoj masnoći uvek nosi rizik od prskanja vrelog ulja koje može da izazove ozbiljne opekotine na rukama i licu. Bez obzira na to da li pržite meso, krofne ili pomfrit, vrelo ulje najčešće prska na sve strane, pa čak i ako izbegnete opekotine sigurno će kapljice masnoće završiti na šporetu i zidovima kuhinje.

Kako je na društvenim mrežama otkrila influenserka Mirjana, od bake je naučila sjajan trik kako sprečiti vrelo ulje da prska prilikom prženja.

Da bi ste sprečili prskanje, biće dovoljno da u vrelo ulje ubacite komadić korice hleba. On će istog trenutka „smiriti“ ulje, odnosno „pokupiti“ vodu, pa ulje neće prskati kad u njega ubacite, recimo, meso ili testo koje bi trebalo pržiti u većoj količini masnoće. Hleb je neutralna namirnica koja neće uticati na ukus mesa ili krofni, prenosi Srećna Republika.

Mirjana je demonstrirala kako to i praktično izgleda prilikom prženja jaja na oko u tiganju, a napomenula je da ovaj trik „radi“ i prilikom prženja u fritezi.

Usledili su brojni komentari na njen post koji možete da VIDITE OVDE.

– Ja sam profesionalna kuvarica i ovaj trik koristim na poslu. Samo ubacim komadić hleba u fritezu i nema prskanja ulja.

– Jao, ovo je top ideja! Zašto mi nikad niko nije ovo ranije rekao?!

– Prskanje najviše zavisi od kvaliteta samog ulja. Naši proizvođači ubacuju vodu u ulje, zato i dolazi do prskanja kad se ono ugreje.

– Jednostavno ne koristim ulje za prženje, samo mast i nemam tih problema.

– Probajte kokosovo ulje, nikad ne prska, a preukusno je – bili su samo neki od komentara na ovaj post.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.