Sjajan trik za kuću koji menja sve: Uradite ovu 1 stvar sa daljinskim upravljačem i gledajte rezultat

Sjajan trik za kuću koji menja sve – samo treba da uradite ovu stvar sa daljinskim!

Mnoge bake su uvek držale svoje daljinske upravljače umotane u najlon. Iako nam je to možda bilo čudno, sada razumemo zašto je to bila mudra odluka.

Legenda kaže da daljinski upravljači za sve vrste uređaja duže traju ako ih umotate u foliju.

Ovaj koristan trik izmislio je Judžin Poli, poznat kao inženjer koji je proveo 47 godina u kompaniji Zenith Electronics. Predstavio je svoj izum, nazvan Flash-Matic, javnosti 1955. godine, koristeći svetlost kao izvor energije. Pre njegovog izuma, pokušavali su da naprave daljinski upravljač koji bi bio povezan kablom sa televizorom, ali bez uspeha.

Nakon Polijeve smrti, portparol Zenith Electronics-a je izjavio da je uvek nosio svoj prvi daljinski upravljač sa sobom.

Ako mislite da bake drže najlon na daljinskom jer ne znaju kako da ga skinu, varate se. Evo pet razloga zašto je ovo korisno:

1. Neće biti ostataka hrane

Folija je odlična za one koji jedu dok gledaju TV. Hrana će ostati na foliji, koja se lako čisti, posebno ako imate decu.

2. Daljinski radi bolje

Daljinski upravljači su mnogo produktivniji ako su zaštićeni najlonom. Onda ćete zaista početi koristiti dugmad koja ranije niste ni primećivali.

3. Produžava život baterijama

Baterije traju do tri puta duže ako je daljinski umotan u najlon. Ovo je korisno za sve koji izbegavaju zamenu baterija kada prestanu da rade.

4. Štiti od padanja mrvica i ostale prljavštine između dugmadi

Ako jedete za stolom, lako je da mrvica hrane završi između dugmadi daljinskog upravljača. To može biti iritantno, ali ne sa najlonom.

5. Životinje ga ne vole

Ako imate kućnog ljubimca, najlon na daljinskom upravljaču je odlična zaštita. Vaš pas neće voleti najlon, što znači da nećeviše skrivati daljinski po kući.

Otkrijte zašto je umotavanje daljinskog upravljača u najlon sjajna ideja za vaš dom!

(24sata.hr)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.