U trendu

Sjajna ideja: Očistite tastaturu brzo i jednostavno – vazduhom!

Kompjuter bi trebalo redovno čistiti, posebno tastaturu jer može biti prepuna bakterija. Za izbacivanje prašine i mrvica iz tastature koristite klasičan fen za kosu. Izbacivanje prašine iz kompjutera ne radi se samo iz estetskih razloga, već se na taj način produžuje njegov vek trajanja. Osim toga, važno je redovno čistiti i površinu tastature jer, prema nekim studijama, može sadržavati više bakterija od WC-šolje. Na njoj se naime, osim prašine, sakupljaju i masnoće s naše kože, kao i sva ostala prljavština s prstiju, hrana koju jedemo za računarom itd.

Naravno, postoje stručnjaci koji će vam za određeni iznos očistiti kompjuter. Ali ako želite da uštedite i novac i vreme, to možete uraditi sami uz nekoliko trikova.

Za izbacivanje prašine i mrvica iz tastature koristite običan fen za kosu.

Postupak:

Ugasite računar i izvadite sve žice. Uključite fen za kosu, ali samo da duva hladan vazduh.

Primaknite ga tastaturi tako da stoji malo sa strane.

Posao je gotov kada mrvice i prašina prestanu da izlaze napolje.

Nakon što ste izduvali prašinu, krenite dalje.

Suvom tkaninom od mikrofibera, a ne od pamuka, obrišite ekran. Potom na štapić za čišćenje ušiju stavite malo alkohola i prođite po samoj tastaturi kako biste uklonili mrlje s nje. Možete koristiti i belo sirće umesto alkohola. Odlučite li se za sirće, tada ga razredite vodom u odnosu 1:1.

Nakon toga na nož stavite krpicu od mikrofibera i očistite razmake između tipki. Krpicu prethodno namočite alkoholom ili sirćetom. Na kraju krpom prebrišite površinu tastature i vaš računar će biti čist gotovo kao kada je kupljen, otkriva portal fabhow.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.