U trendu

Sjajne stvari dogodiće se stavite li večeras limun pored kreveta

Svi znaju da je limun dobro konzumirati kad smo prehlađeni ili imamo grip. Ali, osim što je bogat vitaminom C, limun sadrži i mnoga druga pozitivna svojstva, a staviti ga pored kreveta, pun je pogodak, piše Brightside.

Evo zašto je dobro da imate limun pored kreveta.

Opušta

Aroma citrusa dobro utiče na nervne sisteme i pomaže žlezdama u vašem telu da prorade. Istraživanja pokazuju i da ovaj citrus smanjuje anksioznost i napetost pa se preporučuje da ga ostavite pored kreveta u kojem spavate.

Koncentracija

Limun je dobar stimulans. Njegov miris pomaže u mentalnim aktivnostima. Japanski naučnici ustanovili su da čak i na poslu se ljudi mnogo bolje osećaju nakon što pomirišu limun. Istraživanje tvrdi da je zaposlenima koji su imali limun u kancelariji koncentracija bila na višem nivou.

Bakterije

Limun je ubica bakterija, upravo zato preporučuje se u zimskoj, ali isto tako i letnjoj sezoni kad ima najviše bakterija u vazduhu. Presečen limun u prostoriji dođe kao neka vrsta pročišćivača vazduha.

Bube

Bube i insekti nam iz mnogih razloga napadaju dom, a tokom leta imamo svi problema sa njima. Miris limuna baš im se ne sviđa preterano, pa će se mravi, muve i komarci uglavnom sklanjati iz prostorije u kojoj miriše limun.

Krvni pritisak

Istraživanje je takođe pokazalo kako miris limuna smanjuje krvni pritisak pa se preporučuje njegovo korišćenje u takozvane „aromaterapeutske“ svrhe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar