U trendu

Sjajni trikovi za brzo čišćenje frižidera

Jeste li znali da je frižider jedan od najvećih izvora bakterija u domu? Evo kako ga možete temeljno očistiti uz maksimalnu uštedu vremena.

Morate pronaći vremena, “naterati se” na taj dugotrajan posao? Sada čišćenje frižidera može biti potpuno bezbolan proces i to u samo 15 minuta. Stručnjak za čišćenje i organizaciju Dona Smalin Kupe razradila je detaljan plan kako se uhvatiti u koštac s tim iz minute u minutu. Ukupno: 15 minuta!

Za jedan minut
Napunite veću posudu s toplom vodom i malo deterdženta za pranje posuđa. Voda ne sme biti vruća jer mogu popucati plastični delovi u frižideru, tvrdi Dona. Dok se puni voda, očistite sudoperu i površinu blizu frižidera da imate gde da stavite stvari i privucite smeće bliže sebi. Uzmite dve krpe od mikrovlakana, jednu za pranje, jednu za brisanje.

“Pre nego otvorite vrata hladnjaka, budite sigurni da nećete očistiti baš svaki centimetar frižidera, zato se bacite na velike površine”, poručuje Dona.

Za šest minuta
Počnite s gornjom policom i bacajte u smeće što je pokvareno i nećete jesti. Ako ste u nedoumici treba li nešto baciti ili ne, samo odložite sa strane, vratićete se na to. Prazne posude stavite u mašinu za pranje posuđa. Sve s jedne strane police prebacite na drugu. Očistite i slobodnu stranu police i sa strane. Ako imate neke tvrdokorne mrlje namočite je sapunicom i ostavite da deluje dok vi čistite dalje. Obrišite suvom krpom očišćenu površinu i sada sve prebacite s te police na očišćeni deo. Ponovite postupak na drugoj strani police. Nastavite tako sa svakom policom.

Za pet minuta
Izvucite fioku za povrće. Sve što nije propalo stavite na pult, a ono što više nije za jelo bacite ( ili stavite za kompost za biljke). Krpom od mikrovlakana prebrišite pregradu i isperite. Vratite unutra povrće i ponovite s drugom fiokom.

Za dva minuta
Bacite sve što više nije sigurno za jelo iz vrata. Očistite pregrade iznutra i spolja s krpom te potom prebrišite suvom. Kada vam se zaprlja mokra krpa, isperite je. Nemojte prljavom čistiti pregrade i razmazivati nečistoće.

Za jedan minut
Zatvorite vrata frižidera i prebrišite ih s mokrom krpom od mikrovlakana s prednje strane, posebno područje oko ručke koje se najčešće i najviše zaprlja.

I to je to. Isperite krpe koje ste koristili, izlijte tečnost za pranje u sudoperu i posudu stavite u mašinu za pranje posuđa da se opere s praznim posudama koje ste ranije stavili unutra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar