Skoro svaka kuća u Srbiji ima ovakve navike, a one privlače nesreću i bedu u dom: Bolje da ih odmah promenite

Da li vi praktikujete nešto od ovoga?

Feng šui predstavlja drevnu tehniku uređenja životnog prostora, koja zastupa stav da je vrlo bitno kakva nam energija kruži u kući. Veruje se da atmosfera u kući treba da bude jaka i pozitivna.

Prema Feng šui pravilima, veruje se da određeni predmeti u kući mogu privući nesreću i bedu, a isto tako važi i za određeni položaj stvari u kući.

1. Isprljana garderoba u uglu sobe
Ovo je prva stvar na koju Feng šui stručnjak upozorava kada je primeti u kući. Treba da znate da se na tom mestu odliva pozitivna energija iz doma. U svakoj porodici treba da postoji prostor gde će se odlagati garderoba za pranje.

2. Cipele ispred vrata
Bez obzira da li su poređane ispred ulaznih ili bilo kojih drugih vrata ovi predmeti su pravi “energetski vampiri” pogotovo ako su prljavi.

3. Hrpa starih papira i knjiga
Ukoliko ih sakupljate, čuvajte ih na policama. Razbacani po prostoru, ovi predmeti doneće lošu energiju.

4. Okrnjeni sudovi
Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde Feng šui stručnjaci. Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

5. Prazne tegle soli, šećera i pirinča
Svima nam se dešava da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestane, međutim nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim teglama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod grede
Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i četo viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene ka vama, objašnjavaju Feng šui stručnjaci.

7. Male porcije pirinča u tanjiru
Kada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najpre važi za pirinač. Prema Feng šui pravilima, nedostatak pirinča u tanjiru znači i nedostatak blagostanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.