U trendu

Skrivena opasnost za vaše ljubimce – evo o kom vesniku proleća je reč

Jedan od najprepoznatljivijih znakova proleća je jagorčevina, koja u svetu cveća simbolizuje mladost i ljubav. Uzgajanje anemona iz semena može biti prilično zahtevno, pa je često lakše kupiti gotovu sadnicu u fazi pupoljka ili cvetanja.

Na sreću, ne zahtevaju previše nege, a mogu predivno cvetati i do pet godina. Cvetovi mogu biti žuti, crveni, roze, ljubičasti i smeđi. Ako ih gajite kao sobne biljke, postavite ih na mesto sa puno svetlosti, ali ne direktno na sunce i što dalje od radijatora.

Jagorčevina voli prohladna i vlažna staništa i veoma je važno da je redovno zalivate. To znači da čim primetite da je zemlja počela da se suši, dodajte vodu. Ako se zemlja potpuno osuši, velika je šansa da će biljka uvenuti jer će se njeno korenje teško oporaviti. Takođe, važno je redovno uklanjati požutele listove i uvele cvetove. Ako ćete jagorčevinu saditi u bašti, neka zemlja bude bogata humusom.

Imajte na umu da su gorkasti listovi jagorčevine otrovni za kućne ljubimce, pa ako imate nekoga u kući ko voli da gricka biljke, držite ga što dalje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar