U trendu

Skupljena odeća: Izgledaće kao nova uz ove trikove koji će vas oduševiti

Da, postoji rešenje za odeću koja se skupila u pranju, kraće rukave i slično. Vaša odeća može izgledati kao nova uz pomoć ovih dva fantastična trika.

Stručnjaci za veš predlažu upotrebu regeneratora za tkanine kada se odeća skupi tokom pranja. Regenerator ima efekat opuštanja i otpuštanja skupljene tkanine, vraćajući komad odeće na njegovu prethodnu veličinu.

Ovi trikovi najbolje funkcionišu na pamučnim, vunenim i pletenim tkaninama koje se lako rastegnu. Međutim, treba biti oprezan sa sintetičkim materijalima poput poliestera, jer se mogu previše rastegnuti. Takođe, budite pažljivi sa delikatnim tkaninama poput svile.

Evo kako to možete učiniti:

Stavite kašiku regeneratora u toploj vodi i ostavite komad odeće koji se skupio da se natapa u njoj pola sata. Zatim isperite i lagano rastegnite u svim pravcima dok se tkanina ne vrati u prvobitnu veličinu.

Postoji još jedan trik

Ova metoda najbolje funkcioniše na delikatnijim materijalima poput vune, kašmira ili mohera. Za najbolje rezultate, primenite ga odmah nakon pranja, čim primetite da se odeća smanjila.

Evo šta treba da uradite:

Napunite posudu hladnom vodom i dodajte 2 kašike šampona za bebe, balzama ili balzama za kosu. Dobro promešajte i umočite u to, na primer, džemper. Uverite se da je potpuno natopljen. Ostavite da odstoji 30 minuta do dva sata.

Zatim ga izvadite iz kade i nemojte ispirati. Lagano ocedite, položite na veliki debeli pamučni peškir i urolajte tako da višak vlage pređe sa džempera na peškir.

Zatim ga raširite na pletenu (ili sličnu) dasku, lagano je razvucite do prvobitne veličine i pričvrstite iglama tako da čvrsto stoji. Nakon toga ostavite na toplom mestu da se osuši, ali ne na direktnom suncu.

Povremeno proverite da li je sve kako treba i eventualno još malo rastegnite gde treba. Čuvanje komada odeće na ovaj način može potrajati do dva dana, u zavisnosti od debljine tkanine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.