Sledeći put kada čistite kuću, obavezno bacite ove stvari: U dom će vam se useliti mir, sreća i novac

Čišćenje ne donosi samo red, čistoću i otvoren prostor, koji su neophodni za sreću i sklad u domu, već donose i otpuštanje negativne, ustajale energije.

Što više imate nepotrebnih stvari u domu, atmosfera u kući se energetski „zagađuje“. Kada u domu dominiraju stvari koje vam nisu potrebne, staro ne dozvoljava da u život dođe nešto novo. Takve stvari, stare, slomljene i oštećene, zapravo se u Feng šuiju povezuju kao energetski vampiri – mogu nositi naboj negativne energije.

Donosimo vam plan i raspored kako da raščistite dom od negativnih stvari da bi se u dom uselili sreća i novac:

Korak 1: Odvojite vreme

Da biste se radikalno oslobodili dom od nepotrebnih stvari, odvojite dovoljno vremena za to. Izdvojite dva, a po mogućnosti tri dana aktivnog „čišćenja“. Dobra je ideja da se veliko čišćenje obavi odmah, umesto da odugovlačite. Svako odugovlačenje može samo dodatno uzrokovati nered.

Korak 2: Filtrirajte „toksične“ stvari

Sakupite na posebnu gomilu stvari koje izazivaju negativne emocije. Oni mogu biti povezani sa lošim periodom u životu ili sa osobom sa kojom više ne komunicirate. Beskorisni predmeti mogu se odmah baciti i reciklirati. Sve što je slomljeno i oštećeno, samo će dodatno skupljati lošu energiju i prašinu u kući.

Korak 3: Oprostite se od onoga što nije korisno

U drugi ugao odložite stvari koje niste koristili više od godinu dana. Malo je verovatno da će vam trebati u budućnosti. To su predmeti koje već određeno vreme uopšte niste koristili, ne računajući sezonske stvari. Takv epredmete možete pokloniti onima kojima su zaista potrebni.

Korak 4: Kultivišite prazan prostor

Da li ste uspeli da se rešite nekoliko kutija nepotrebnih stvari, pa čak i da bacite nekoliko glomaznih predmeta? Odmorite se i nemojte žuriti da popunite upražnjeni prostor nečim drugim. Čak i ako ste tokom godina razvili takvu naviku. Možete postati i minimalista sa namerom koji namerno ostavlja prostor praznijim i otvorenim kako bi imao više mesta za uživanje, pokrete kroz kuću i otvorenost za sve novo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.